NHG veranderingen in 2020!

NHG voert volgend jaar een aantal aanpassingen door. Onze makelaar, Emile van den Hoorn, kijkt alvast vooruit en deelt de 3 belangrijkste wijzigingen.

NHG premie

NHG voert volgend jaar een aantal aanpassingen door. Eén van deze wijzigingen is dat de NHG-premie omlaag van 0,9% naar 0,7%. Dit betekent  maximaal € 2.170 aan kosten wordt gerekend. Voor een hypotheek met meefinancieren van energiebesparende maatregelen maximaal € 2300,20. 

Kostengrens gaat naar € 310.000

Wie een woning koopt, kan een hypotheek afsluiten met NHG. Dit kan tot een bepaald bedrag, de NHG-grens genoemd. Volgend jaar gaat deze grens omhoog naar €310.000 In 2020 kun je een duurdere woning kopen met NHG. 

Oversluiten van niet NHG naar NHG

Het is in 2020 niet meer mogelijk om een hypotheek zonder NHG over te sluiten naar een hypotheek met NHG als de waarde van de woning boven de kostengrens ligt. Dus de woningwaarde hoger dan € 310.000? Dan kun je niet meer oversluiten naar NHG ook al is je hypotheek lager dan € 310.000.  

FUNDAmenteel beter.

Housenet 3 brengt websites van makelaars naar een tot op heden onbereikbaar niveau. Alle mogelijkheden van een groot woonportaal in uw eigen website. 

Ongekend flexibel, ongeëvenaard creatief.

Bedenk de allermooiste manier om uw aanbod te laten zien, en doe die keer acht. Indrukwekkende, scherm vullende zoekresultatenpagina’s en detailpagina’s, in 8 variaties.