Taxaties

Als gecertificeerd en beëdigd Register Makelaar-Taxateur kan ik iedere taxatie in Utrechtvoor u verzorgen. Als taxateur ben ik aangesloten bij de VBO, NWWI en Taxateursunie en geregistreerd bij Nederlands Register Vastgoed Taxateur (NRVT) en SCVM onder nummer 05R841SCVM 

Een door mij opgemaakt taxatie rapport wordt dan ook door alle banken, financiering- en verzekeringsmaatschappijen geaccepteerd. U kunt mijn taxatie gebruiken voor:

  • het aanvragen van een nieuwe hypotheek
  • het wijzigen van uw bestaande hypotheek
  • financiële afwikkeling scheiding
  • belastingzaken, zoals successierechten bij een nalatenschap of verweer WOZ aanslag

Wist u dat de kosten van een taxatie ten behoeve van de aankoop van een woning zelfs fiscaal aftrekbaar zijn?! Voor een standaard VBO / gevalideerd / NHG taxatierapport hanteren wij een tarief vanaf € 645,- inclusief BTW, validatiekosten, kadasterkosten, administratiekosten en gemeentelijke leges.

Voor een appartementsrecht geldt een toeslag van € 50,=

Voor een woning op erfpacht geldt een toeslag van € 50,= 

Voor een verbouwing geldt een toeslag van € 50,= 

Even twee rekenvoorbeelde voor de duidelijkheid:

Wil jij een standaard nwwi gevalideerd taxatierapport van je woning dan is de investering € 595,=

Wil jij een taxatie van een appartement (+ € 50,=), op erfpacht (+ € 50,=) waarbij je ook de waarde voor en na verbouwing wilt weten (+ € 50,=) dan is de investering € 745,=

Een gevalideerde taxatie is een woning taxatie volgens de richtlijnen van het NRVT, waarbij de rapportage volgens duidelijke richtlijnen wordt uitgevoerd. Omdat een dergelijke taxatie binnen onze standaard hoge kwaliteit valt, rekenen wij voor een gevalideerde taxatie GEEN toeslag.

Indien u een verkoop- of koop overweegt en daarom wilt weten wat uw woning of de woning die u op het oog heeft waard is, dan heeft u geen volledig uitgewerkt taxatierapport nodig. In dergelijke gevallen kan ik voor u de waarde van het object tegen een gereduceerd tarief (of in geval van een verkoopoverweging zelfs gratis, zie hiervoor Biedadvies en Gratis Waardebepaling.) voor u vaststellen.

Bestellen