Ik wil een huis verkopen

Denkt u aan het verkopen van uw huis?

Een huis verkopen is een van de belangrijkste financiële en emotionele beslissingen in uw leven. Wij helpen u bij de aankoop om alles vlekkeloos en gemakkelijk te laten verlopen. Zodat u met een goed gevoel woont.

Wat kan ik verwachten van de makelaar die mijn huis gaat verkopen?

Uw makelaar zal u vanaf het begin ontzorgen en u al het werk uit handen nemen en alle aspecten bekijken als het de verkoop van uw woning betreft.

Hij zorgt dus voor de juist vraagprijs, de beste marketing die is afgestemd op uw doelgroep, vanzelfsprekend doet hij ook de bezichtigingen en zorgt voor feedback.

Vanaf dag een zou u met uw makelaar al uw maatje moeten zijn die tijd voor u neemt om uw unieke wensen en doelen te bespreken en deze aan u terugkoppelt in een helder op u toegespitst marketingplan waarin wordt aangegeven hoe de meeste mensen worden aangetrokken tot uw woning. Vanzelfsprekend begeleid uw makelaar het volledige proces met in acht neming van de nodige discretie. Zorgt voor regelmatig contact om u op de hoogte te houden, biedt uw woning zo breed mogelijk aan bij gegadigde via het internet, social media maar ook gewoon door netwerken, en vertegenwoordigt u bij elke bezichtiging door zelf de rondleidingen te doen.

Zodra de biedingen binnen komen, zal uw makelaar kundig namens en in overleg met u onderhandelen om zo tot de beste prijs te komen binnen de kortste termijn met alle relevante kennis aangaande uw woning en de markt in het achterhoofd.

Tot slot helpt hij alles om alles tot een goed eind te laten komen door in contact te blijven met de koper en de papierwinkel vlekkeloos te regelen.

Wat is een redelijke verkooptermijn?

De tijd die een woning op de markt staat is afhankelijk van veel factoren en varieert per locatie. Uw makelaar kan u een goede schatting geven van de periode hoe lang uw woning op de markt zal staan in uw specifieke geval.

Wel vind ik het heel erg belangrijk om te melden dat als woningen competitief zijn geprijsd en de makelaar zorgt voor goede marketing er meer bezichtigingen zullen zijn en de woning sneller verkocht zal zijn. Het juist prijzen van uw woning is vooral in het begin van de verkoop zeer belangrijk. Onderzoeken tonen aan dat de woningen die goed geprijsd zijn voor meer worden verkocht! Vraag daarom naar mijn unieke aanpak!

Bestellen

Wat is mijn woning waard?

Uw huis verkopen is een van de meest emotionele en grootste financiële beslissingen in uw leven. Wij helpen u bij de verkoop om alles vlekkeloos en gemakkelijk te laten verlopen. Zodat u met een goed gevoel verkoopt.

Hoe wordt de waarde bepaald?

Veel factoren zijn van belang om tot de waarde van een woning te komen. Hieronder vallen de locatie, het onderhoud van uw woning, de locatie, het afwerkingsniveau, de locatie, het aantal vierkante meters van de woning en de kavel; recente verkopen van vergelijkbare panden; aan- of opbouw. Uw makelaar/taxateur is de aangewezen expert om de waarde van uw woning vast te stellen. Hierbij wordt natuurlijk rekening gehouden met de verkoopsnelheid en de huidige markt.

Hoe verhoogt u de waarde van uw woning?

Of u nu denkt aan het rigoureus renoveren van uw woning of juist het opfrissen van uw thuis met een nieuwe verflaag er zijn veel manieren om uw woning aantrekkelijker te maken voor kopers door zowel het toevoegen van een gevoel van waarde als echte waarde. De begane grond uitbouwen, een volledig nieuw keukenblok installeren of de badkamer renoveren kunnen de waarde van uw woning aanzienlijk laten stijgen. Maar ook sfeermakers als glas-in-lood, hoge plafonds en en-suites, kunnen de waarde van uw woning verhogen. Maar niet elke verbetering hoeft veel te kosten. Er zijn eenvoudige dingen die u kunt doen zoals: de ramen lappen, de rommel opruimen, tapijten reinigen, kapotte lampen vervangen of zorgen voor andere lampen zodat er gewoon meer sfeer is.

En woningstyling?

Als het bij uw manier van wonen past kan woning styling u zeker helpen bij de verkoop van uw woning. Diverse onderzoeken tonen aan dat door middel van woningstyling de aspirant kopers sneller feeling met uw woning krijgt en bereid is meer te betalen. Toch zijn er maar weinig mensen die voor volledige woonstyling gaan omdat uw huis uw thuis niet meer is. Als makelaar zal ik samen met u werken om te kijken wat voor u het prettigst is en u hierbij adviseren waarschijnlijk komen we daar al heel ver mee.

Bestellen

Verkooptraject

Uw huis verkopen is een van de meest emotionele en grootste financiële beslissingen in uw leven. Wij helpen u bij de verkoop om alles vlekkeloos en gemakkelijk te laten verlopen. Zodat u met een goed gevoel verkoopt.

Hoe bereidt u zich voor op bezichtigingen?

Tijdens een bezichtiging maakt een aspirant koper voor het eerste echt kennis met uw woning dus u wilt dat het er op zijn paas best uit ziet. Aspirant kopers zien niets over het hoofd, dus zorg er voor dat het van top tot teen schoon is. Ja, ook die oven! Gooi alle rommel weg, richt de kastjes opnieuw in, berg de het speelgoed van de kinderen op om alle rommel tot een minimum te beperken. Zorg voor een goede sfeer met wat persoonlijke foto's maar een pagina grote foto van een uw 40ste week zwangerschap is misschien iets te persoonlijk dus die mag u in de opslag opbergen. Maak de bedden op in een neutrale kleur. Zorg dat alles het doet, dus draai die nieuwe lamp erin en die lekkende kraan voorziet u van een nieuw rubbertje. Misschien kunt u er zelfs over denken om een luchtverfrisser te installeren of zet een gemoedelijk muziekje op de achtergrond. En dan het belangrijkste, Ga lekker shoppen, naar de gym of werk maar verlaat uw woning en laat het over aan uw makelaar. Deze al goed voorbereid zijn en veel mensen vinden het fijner om die de vragen te stellen dan u persoonlijk.

Wanneer is het beste moment om mijn woning te verkopen?

Traditioneel is het voorjaar het beste moment om een woning te verkopen. Het is een moment voor een nieuw begin en het lekkere weer brengt de mensen naar buiten. Ook voor gezinnen is dit het moment omdat ze graag weer gesetteld zijn voordat het nieuwe schooljaar begint. Als we in de geschiedenis kijken zien we dat september en oktober ook populair maanden om te verkopen. Hoe dan ook er zijn het jaar rond kopers op de markt, zelfs in de wat lastigere jaren die we gekend hebben en die de gebruikelijke patronen hebben doorbroken.

Als een woning voor de juiste prijs op de markt komt en goed wordt gepromoot zal elke woning verkocht worden, wat voor seizoen het ook is. Uw makelaar zal een goede evaluatie van uw woning maken, zorgen voor een vergelijkende markt analyse en samen met u beslissen wat de beste strategie en moment is om uw woning te verkopen.

Waar beginnen de meeste kopers hun zoektocht?

Maarliefst 90% van de woningkopers beginnen tegenwoordig hun zoektocht online. natuurlijk zijn er ook nog die gewoon gebruik maken van een krant of een tijdschrift. Misschien bezoeken ze een open huis of krijgen ze een tip van vrienden of familie dat een woning in de verkoop komt. Hoe dan ook is het van belang dat u uw woning online goed aanbiedt met mooie foto's, plattegronden en een wervende tekst.

Bestellen

Onder bod!

Uw huis verkopen is een van de meest emotionele en grootste financiële beslissingen in uw leven. Wij helpen u bij de verkoop om alles vlekkeloos en gemakkelijk te laten verlopen. Zodat u met een goed gevoel verkoopt.

Wat moet u doen als u een bod op uw woning krijgt?

Dus nu sta je op de markt en goed nieuws, de makelaar belt u en zegt dat er een bod op uw woning is gedaan. Wat doet u vanaf dat punt? Sommige makelaars zullen het met u doornemen aan de telefoon, anderen zullen u een email sturen. Hoe dan ook het is belangrijk om het met uw makelaar door te nemen. Als het lukt is een face to face afspraak het prettigst. Want u heeft veel vragen. Van wie komt het bod? Hoe vaak hebben ze de woning gezien? hebben ze een hypotheek nodig? Hebben ze daar al huiswerk voor gedaan? Wanneer willen ze passeren? Willen ze nog roerende zaken kopen?

Zoals gezegd zijn er heel veel vragen. Het is dus belangrijk dat u in gesprek gaat met uw makelaar en duidelijk laat weten wat u wilt. Zodat deze hiermee terug kan naar de aspirant koper en zodat vanaf het begin duidelijk is wat u wilt en u verkoopt met een goed gevoel.

Wat gebeurt er dag van de levering?

De dag van de levering is altijd een spannende en leuke dag want uw droom wordt eindelijk waarheid. Het begin van dit traject is altijd de inspectie van de woning en het opnemen van de diverse meterstanden. Als u al formulieren heeft gehad van het nutsbedrijf van vullen we die samen in. Daarna gaan we naar de notaris, daar kan het best druk zijn. U als koper bent aanwezig samen met uw aankoopmakelaar en de verkoper is er met zijn makelaar, soms is er nog iemand van het hypotheekadvies en dan is de notaris er zelf natuurlijk ook.

Veelal wordt eerste de nota van afrekening doorgenomen zodat u precies weet waar elke euro blijft. Daarna is de akte van levering aan de beurt en tot slot de hypotheekakte. Een goede makelaar heeft deze stukken al samen met u doorgenomen en hoort u niets nieuws. Mocht u toch nog met een vraag zitten maak dit dan kenbaar aan uw makelaar zodat deze uw belangen kan behartigen. Als alles u duidelijk is dan kunt u met een goed gevoel tekenen.

Bestellen

Stappenplan

Stap 1: Vrijblijvend en gratis oriëntatie, intake gesprek

 1. Introductie bij van den Hoorn makelaardij.
 2. Vaststellen van uw wensen en behoeften.
 3. De staat en verkoopbaarheid (courantheid) van de woning vaststellen.

Stap 2: Recherche

 1. Bestemmingsplan en gebruiksmogelijkheden.
 2. Milieuaspecten.
 3. Kadastraal onderzoek.
 4. Overige relevante zaken als, vergunningen etc.
 5. Beoordeling VvE (indien van toepassing).

Stap 3: Verkoopstrategie

 1. Nauwkeurige waardebepaling en in overleg met u de vraagprijs vaststellen.
 2. Doelgroep bepaling.
 3. In overleg met u de marketingstrategie vaststellen.

Stap 4: Marketing strategie

 1. Styling van uw woning, indien gewenst.
 2. Fotoreportage en videopresentatie.
 3. Plattegrond maken van uw woning.
 4. Wervende verkooptekst schrijven.
 5. Duidelijke en mooie verkoopbrochure maken.
 6. Woning aanbieden aan eigen netwerk van woningzoekers en gïnteresseerden.
 7. Woning aanbieden op diverse relevante social media.
 8. Plaatsen "Te koop" bord.
 9. Woningen aanbieden op relevante websites als eigen site, Funda, VBO.
 10. Aanvullend adverteren op uw verzoek.

Stap 5: Bezichtigen en informeren

 1. Begeleiden van potentiële kopers bij bezichtigingen (ook buiten kantoor uren).
 2. Informatie over gegadigden inwinnen / screenen.
 3. Na Bezichtiging u informeren en terugkoppeling geven.
 4. Tussentijdse evaluatiegesprekken.

Stap 6: Onderhandelen

 1. Evaluatie van biedingen.
 2. Informeren naar kredietwaardigheid van aspirant kopers.
 3. Voor u onderhandelen voeren.

Stap 7: Overeenkomst

 1. Vastleggen mondelinge overeenkomst.
 2. Begeleiden bij het tekenen van de koopovereenkomst.
 3. Controleren waarborg / bankgarantie.

Stap 8: Afwikkeling

 1. Begeleiden tijdens de taxatie.
 2. Begeleiden bij eventuele bouwkundige keuring.
 3. Doornemen notarisstukken.
 4. Bewaking van de ontbindende voorwaarden.
 5. Inspectie van de woning en opnemen meterstanden.
 6. Begeleiden van het transport bij de notaris.

Stap 9: Nazorg

 1. Ook na de levering kunt u natuurlijk bij ons terecht.