Flink meer woningen verkocht in maart

APELDOORN - In maart zijn er flink meer woningen overgegaan naar een nieuwe eigenaar. Het Kadaster registreerde in totaal 13.393 verkochte woningen. Ten opzichte van maart vorig jaar is dat een stijging van 33,6 procent. In vergelijking met de voorgaande maand februari komt er een plus van 14,5 procent uit de bus.

Dat maakte het Kadaster vrijdag bekend.

Van alle woningtypen werden er meer verkocht dan een jaar geleden. Bij vrijstaande woningen is de stijging met 37,3 procent het grootst. De kleinste stijging betreft de twee-onder-een-kap woningen met 13,2 procent. Ook ten opzichte van februari lieten alle woningtypen een stijging zien.

Zeeland

In alle provincies werden in maart op jaarbasis meer woningen verkocht, behalve in Zeeland (min 1,1 procent). De woningverkoop steeg het sterkst in Drenthe (plus 48,5 procent). Ten opzichte van februari liet Utrecht (plus 22,8 procent) de grootste stijging zien en was Zeeland de enige provincie waar de huizenverkoop daalde (min 6 procent).

Het aantal geregistreerde hypotheken steeg in maart met 26,1 procent ten opzichte van een jaar geleden tot 19.396. Vergeleken met februari bedraagt de stijging 12,6 procent.

Het aantal executieveilingen steeg op jaarbasis fors, met bijna 46 procent tot 229. Op deze veilingen worden huizen verkocht, waarvan de bewoner niet aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen. Ze vinden plaats in opdracht van de hypotheekverstrekker, meestal een bank.

FUNDAmenteel beter.

Housenet 3 brengt websites van makelaars naar een tot op heden onbereikbaar niveau. Alle mogelijkheden van een groot woonportaal in uw eigen website. 

Ongekend flexibel, ongeëvenaard creatief.

Bedenk de allermooiste manier om uw aanbod te laten zien, en doe die keer acht. Indrukwekkende, scherm vullende zoekresultatenpagina’s en detailpagina’s, in 8 variaties.