Ik wil een huis kopen

Denkt u aan het kopen van een huis?

Een huis kopen is een van de belangrijkste financiële en emotionele beslissingen in uw leven. Wij helpen u bij de aankoop om alles vlekkeloos en gemakkelijk te laten verlopen. Zodat u met een goed gevoel woont.

Hoe kan ik mijzelf voorbereiden op het koopproces?

Het kopen van een huis is spannend en er zijn veel factoren om rekening mee te houden. Maak eerst tijd vrij om voor uzelf te bepalen aan welke criteria uw nieuwe woning moet voldoen zoals : prijsklasse, voorkeurslocatie, eigen grond of erfpacht, grootte van de woning.

Zet uw prioriteiten op een rijtje; ruimte, ligt, uitzicht, school in de buurt, parkeer gelegenheid maar probeer hier wel flexibel in te zijn. Hou bij het bekijken van uw budget rekening wat u uit eigen middelen wilt betalen of wat u wilt financieren met een hypotheek. Ook is het heel belangrijk om in de gaten te houden wat de maandelijkse kosten voor u gaan worden het deel aflossing, de rente maar ook bijvoorbeeld  onderhoud, gas, water en licht en als ze er zijn bijdragen aan de VvE.

De juiste makelaar helpt u stap voor stap door dit proces. Ga ook al vast eens langs bij een hypotheekadviseur om te laten bereken wat voor u de beste hypotheekmogelijkheden zijn en als u echt op alles voorbereid wilt zijn zou u ook alvast eens contact kunnen leggen met een notaris.

Waar moet ik naar zoeken in een makelaar?

Een huis kopen is niet alleen een hele belangrijke financiële beslissing maar het is een enorme levensbeslissing. Niets zegt meer over u of over de manier waarop u uw leven lijdt dan de manier waarop u woont. Dus zorg er voor dat uw makelaar iemand is die u begrijpt en begrijpt wat u nodig heeft. 

Begin met het vragen van vrienden wie zij als makelaar hebben gebruikt en met wie zij een plezierige ervaring hadden en of er een makelaar is die zij aan kunnen raden. Kies voor die expert die zich heeft gespecialiseerd in een bepaalde prijsklasse of in de wijk(en) waar u interesse in heeft. Iemand die beschikbaar is wanneer het u uitkomt en rekening houdt met uw werkschema, die luistert naar uw behoeften, die veel vragen stelt over hoe u nu leeft en het geduld heeft om te luisteren en dingen uitlegt die u misschien niet begrijpt.

Een nieuw (t)huis vinden is een spannende en leuke reis maar het is soms ook een lange reis dus kijk uit naar iemand waarbij u een klik heeft en waar u zich goed bij voelt. Want het is heel goed denkbaar dat u veel tijd met elkaar gaat doorbrengen.

Bestellen